Jahodový Mrož zdobený načechraným piškotem a čokoládou

Postup:

Nejprve vyšlehejte vajíčka s cukrem, dokud se nevytvoří dokonale nadýchaná sněhová pěna. Přidejte trochu červené barvy a následně do směsi po troškách přimíchávejte mouku. Až bude pěna hotová (nadýchaná konzistence s viditelnými bublinami vzduchu). Poté vezměte papírový nebo plastový kelímek a do půlky naplňte pěnou a vložte ho do mikrovlnné trouby na plný výkon na 30 vteřin. Po vyjmutí z mikrovlnné trouby položte kelímek vzhůru dnem na prkýnko. Pozn.: Kelímek musíte zespodu proděravět (4 dírky), aby z něj utíkala pára. Na talíř dejte nanuk Mrož Jahoda, vezměte hrubší štětec a namočte ho do rozpuštěné bílé čokolády a udělejte nepravidelný tah štětcem. Z kelímku vyndejte piškot, roztrhejte na menší kousky. Na čáru z čokolády posaďte kousek piškotu.

Přejeme dobrou chuť.

Ingredience:

  • 1x nanuk Mrož Jahoda v tmavé čokoládě
  • bílou čokoládu cca 30-50g
  • 100g celá vejce
  • 80g cukr krupice
  • 30g hladké mouky
  • jedlou barvu na vytvoření „microwave sponge“