Mandlové vafle Pegas Premium Almond

Postup:

V robotu vyšlehejte vejce s cukrem do světlé pěny. Přidejte rozpuštěné máslo, mandlovou mouku, namleté vločky, prášek do pečiva, sůl a vše promíchejte.Pečte ve vaflovači 3-5 minut (ze začátku ho neotevírejte). V misce si smíchejte tvaroh, nadrobno nasekanou hořkou čokoládu a moučkový cukr. Připravený krém si dejte do sáčku se zdobičkou. Na pánvi si nasucho opražte hrst mandlových lupínků, aby byly hezky zlatavé.

Hotové vafle nechte vychladnout, dejte je na talíř, naservírujte na ně kopeček zmrzliny, zdobičkou vytvořte na vafli i na talíř několik kopečků a vše posypejte mandlovými lupínky.

Ingredience:

Na vafle:

  • 2 vejce
  • 2 lžíce třtinového cukru
  • 1 lžíce rozpuštěného másla
  • 50 g mandlové mouky
  • 25 g ovesných vloček (namletých)
  • 1⁄2 lžičky prášku do pečiva
  • špetka soli

Na tvarohový krém:

  • 200 g tučného tvarohu
  • 30 g hořké čokolády
  • 1 lžíce moučkového cukru

Na dokončení:

  • zmrzlina Pegas Premium Almond Prima
  • hrst mandlových lupínků