Mini zmrzlinový dortík ze zmrzliny Kuba

Postup:

Piškot

Vejce s cukrem vyšlehejte do pěny. Vedle do misky prosít sypké suroviny (mouka, kakao a prášek do pečiva). Do vaječné pěny na střídačku přidejte olej + sypké suroviny (mouka, kakao a prášek do pečiva). Nakonec pomalu přilejte vodu

Forma 17cm, péct ve vyhřáté troubě 170 stupňů cca 60min.
Pokud těsto vylijete např. na plech, doba pečení se zkrátí. Kontrolu proveďte pomocí špejle, jakmile ji vytáhnete z těsta suchou, je korpus upečený.

Po vychladnutí pomocí vykrajovátka o průměru 7cm vykrájejte kolečka.

Tvarohový krém Kuba

Mascarpone s lehce povoleným Kubou vyšlehejte do hladkého krému. Dle chuti případně doslaďte cukrem moučka.
Do poloviny krému zapracujte rozdrcené maliny.

Skládání dortíku

Kruhové vykrajovátko vyložte pevnou fólií, dospod vložte kolečko piškotu. Na to nastříkejte pomocí cukrářského sáčku malinový a tvarohový krém. Nahoře přiklopte dalším kolečkem piškotu. Dejte do mrazáku ztuhnout.

Dekorace

Rozehřejte čokoládu a smíchejte ji se smetanou, obarvěte dle libosti. Nechte stranou trochu zchladnout. Čokoládou ozdobte vychlazený dort.

Ingredience:

Piškot

  • forma 20cm
  • 4 vejce
  • 260g cukru krupice
  • 130ml slunečnicového oleje
  • 220g polohrubé mouky
  • 40g holandského kakaa
  • 8g prášku do pečiva
  • 130ml studené vody
  • Robot, šlehací metla

Piškot

  • 250g mascarpone
  • 120g lehce povolené tvarohové zmrzliny Kubík (1,5 balení/kelímku)
  • Čerstvé nebo mražené maliny
  • Trocha cukru na doslazení

Na dekoraci:

  • Stékaná čokoláda:
  • 70g bílá čokoláda
  • 30g smetana 31%
  • Bílá a růžová barva na čokoládu